Milica Vukadinović

Milica Vukadinović

Milica Vukadinović

Od 2014. godine, u okviru GIZ programa ’Razvoj održivog tržišta bioenergije u Srbiji’ Milica Vukadinović, kroz rukovođenje komponentama Političko savetovanje i Razvoj projekata podržava implementaciju inovativnih poslovnih modela za projekte u oblasti bioenergije, kao i razvoj biogas sektora. Isto tako, blisko saradjuje sa resornim ministarstvima na polju prilagođavanja zakonodavnog okvira u oblasti obnovljivih energija, definisanja nacionalnih ciljeva i metodologija procena potencijala biomase za proizvodnju energije, kao i uspostavljanja okvira za održiv razvoj biogas sektora.

Uspešno realizovani projekti u saradnji sa Gradom Pirotom ili Opštinom Priboj su najbolji pokazatelj istrajnosti i sveobuhvatnosti mera koje tim gospođe Vukadinović realizuje kroz bilateralni projekat finansiran od strane Nemačkog saveznog Ministarstva za ekonomski razvoj i saradnju.

Takođe, gospođa Vukadinović, kroz uspešnu realizaciju projekata u biogas sektoru i savetodavnoj podršci pruženoj institucionalnim partnerima uključujući resorna ministarstva, doprinosi jačanju projektne infrastrukture i unapređenju okruženja za realizaciju projekata u oblasti bioenergije i biogasa, kao i optimizaciju upravljanja postojećim postrojenjima.

Decenijsko iskustvo u oblasti implementacije projekata tehničke pomoći u zemljama u razvoju ispred organizacija kao što su IFC i GIZ uz obrazovanje na Univerzitetu Berkeley iz Kalifornije u oblasti ekonomskog razvoja i upravljanja finansijama omogućavaju uspešnu implementaciju, kao i pružanje stručnog i objektivnog savetovanja partnera na svim nivoima.